Kan ik er op vakantie?

op .

Caño Canoas watervalEen van de leukste reisprogramma's vind ik Reizen Waes. Tom Waes reist naar de gekste plaatsen her en der verspreid op de wereldkaart.
Het zijn plekken waar de meeste toeristen nog nooit van gehoord hebben, laat staan dat ze er ooit geweest zijn. Hij kiest landen die de doorsnee reiziger liever mijdt en daarbij heeft hij maar één vraag: kan ik er op vakantie?

Bijzonder is de aflevering over Transnistrië, Zuid-Ossetië en Abchazië, drie landen die feitelijk niet bestaan. Deze landen verklaarden zichzelf onafhankelijk, maar worden door de internationale gemeenschap niet erkend. De hele aflevering heeft een enigszins surrealistisch tintje, maar is nog steeds boeiend om naar te kijken.

Andere bestemmingen zijn onder andere Colombia, waar hij een prachtige waterval bezoekt in Caño Canoas, een gebied dat tot voort kort nog door FARC-rebellen werd gecontroleerd, Vanuatu, het meest bedreigde land ter wereld waar hij midden in het cyclonenseizoen naartoe gaat, Bhutan, een afgelegen koninkrijk in het Himalayagebergte waar álles in het teken van geluk staat.

Tom brengt het allemaal met flair, enthousiasme en humor. Elke keer geniet ik mee en droom na afloop van alle mooie plekken die ik zelf graag ooit wil bezoeken, van zinderende wildlife-taferelen in Afrika tot geelgouden woestijnlandschappen in Noord-Amerika. Ook al komt die droom niet uit tussen droom en daad staan nu eenmaal wetten in de weg en praktische bezwaren als ik naar dit soort programma's kijk, vang ik toch een glimp op van andere culturen, eet af en toe een hapje mee met de lokale bevolking, zie exotische beelden voorbijkomen ... Kortom, dan ben ik elke keer een beetje op vakantie in een land ver weg van hier.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

  • PuzzelBrein
  • logo kaartenshop advertentieblokje homepage
     
  • Taalvoutjes
  • Logo op Puzzelcorner