De vaagste vaagtaal van 2014

op .

VaagtaalHet is bijna 2015... als de klok vannacht twaalf uur slaat begint het nieuwe jaar. Iedereen viert het op zijn eigen manier, sommigen zweren bij oliebollen, anderen proosten met een glas (nep-)champagne, volgen geboeid het jaaroverzicht op tv of gaan lekker feesten.

Kinderen en ouders steken massaal vuurwerk af - hier knalt het al de hele dag - een enkeling leest misschien een boek of gaat vroeg naar bed.

Mensen halen herinneringen op aan het afgelopen jaar. Ook goede voornemens prijken weer boven aan vele lijstjes. Wat kan beter? Wat wil je anders doen? Zelf doe ik daar niet aan mee, elke dag is een goed moment om iets te veranderen, of het nu 1 maart is, 1 januari of de laatste dag van het jaar.

Op de valreep van 2014 nog even aandacht voor Vaagtaal, een leuke site waar je de vaagste woorden en teksten tegenkomt.
Betekenis: vaagtaal bestaat uit woorden en uitdrukkingen die onduidelijk, dubbelzinnig, misleidend, overbodig of storend zijn. Vaagtaal is taal die verleidt, misleidt, verwart en voor ergernis zorgt.
Een voorbeeld: 'door vaagtaal presenteren ambtenaren schaamteloos hun beleidsbeleid dat er voor moet zorgen dat het beleid ten aanzien van beleidsresistente burgers handjes en voetjes krijgt'.

Het woord kwaliteitsvenster heeft de Vaagtaalverkiezing van 2014 gewonnen, met op 2 doelmatigheidsconsulent en op 3 ombuiggesprek, een van mijn favoriete vaagtaalwoorden.
Kun je geen genoeg krijgen van al dat vaags? Neem dan een kijkje bij de vaagste top 100 aller tijden.

Tot slot nog een kaartje voor alle bezoekers van Puzzelcorner.nl

Kaart gelukkig nieuwjaar

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

  • PuzzelBrein
  • logo kaartenshop advertentieblokje homepage
     
  • Taalvoutjes
  • Logo op Puzzelcorner