Spider Solitaire uitleg en tips

Deze variant van het kaartspel is leuk om alleen te spelen. Het gaat hier om weer setjes te maken van de aas tot de koning. Hier bij is de aas de laagste kaart en de koning de hoogste. Je kunt kiezen uit drie mogelijkheidsgraden. Als eerst heb je met een kleur en een soort. Dus in dit geval is dat de schoppen. De tweede variant is gebruik te maken van twee kleuren, de schoppen en de harten. De derde variant is het moeilijkst en daar krijg heb je de vier soorten, schoppen, harten, ruiten en klaveren.

Het doel van het spel is de kaarten allemaal van het speelveld te krijgen. Je begint in een opstelling en die ziet er als volgt uit.

Je hebt een rij van 10 kaarten. Daaronder liggen dichte kaarten. Onder 6 kaarten liggen 4 dichte kaarten en onder 4 kaarten liggen 5 dichte kaarten. De kaarten zullen alleen open gaan als de open kaart ergens anders geplaatst wordt. Onderaan zie je overigens 5 stapels. Als je daar op klikt krijg je 10 nieuwe kaarten. Dit moet je alleen doen als je vast zit. Het is nu de bedoeling om een reeks te creëren van aas tot en met de koning. Als dat lukt, zal die reeks verdwijnen. De reeks kan ook gezien als een super lange straat. 

Door veel te puzzelen kun je verschillende straten/reeksen maken. Uiteindelijk dien je het hele speelveld weg te spelen. 

Tips

Het is belangrijk om zolang mogelijk in het speelveld te spelen, zonder de stapels rechtsonder te gebruiken. De dichte kaarten, moeten allemaal weggespeeld worden, zodat alle kaarten in het speelveld open liggen. Maak steeds combinaties door 2-3-4 bij elkaar te stoppen of 7-8-9 bij elkaar te doen etc. Dit kan gedaan worden en uiteindelijk zit je met reeksen. 
 
Als je echt niet verder kan kun je een 10 nieuwe kaarten vragen. Dit zullen vaak kaarten zijn die niet veel in het spel zitten. Dus als je slim bent zorg je dat deze meteen aansluiten op het spel. Dus als je een 5 nodig hebt, dan zorg je dat de 6 de laatste kaart is, waar de kaart op aan kan sluiten. Als je een 7 op een 10 krijgt, dan ligt de 10 weer dicht en moet je eerst de 7 wegspelen om bij die stapel te komen. 
 
Bij meerdere soorten is het handig om direct te sorteren op kleursoorten. Als je een vlak vrij hebt gespeeld kun je daar kaarten neer plaatsen. Dit kunnen alle kaarten zijn, maar we raden aan om daar een koning te plaatsen en dan daarop verder te borduren. De koning is overigens de hoogste kaart en die kun je alleen maar op lege plaatsen zetten. Een vrouw kan daar weer onder gezet worden etc. 
 
Bij het selecteren van een nieuwe stapel dienen ook alle vakken voorzien te zijn van een kaart. Daarom is het handig als je bijna alle speelkaarten weg hebt gespeeld, een nieuwe stapel alvast te openen. Als je overal nog een 1 a 2 kaarten hebt, dan kun je er ook voor kiezen om direct twee stapels te pakken. Deze heb je toch zo weggespeeld als je een beetje goed bent!
 
Veel plezier met het spelen en geniet er van!

Lees meer