TriPeaks uitleg en tips

Het is een eenvoudig kaartspel waarbij je hoger of lager moet spelen. Dus als je een 4 hebt liggen, kun je alleen een 3 of 5 neerleggen. Je hebt drie pieken van kaarten, waarbij er 18 (3x6) kaarten dicht liggen. Daaronder is er nog een rij van kaarten. Door deze weg te spelen, kun je de dichte kaarten open krijgen. Het is een piramide vorm, dus de kaart komt pas vrij als de twee kaarten die er  voor liggen weg zijn gehaald. De overige kaarten liggen dicht langs. Elke keer wordt er een kaart omgedraaid en daar kun je mee spelen door hoger of lager de kaarten neer te leggen.

De regels zijn in principe zeer eenvoudig om te leren. Het heeft eigenlijk maar een belangrijke regel en dat is dat kaarten alleen gespeeld mogen worden als deze een stap hoger of lager wordt.

Voorbeeld: De kaart die is omgedraaid is een 5, dan kun je uit het speelveld kijken of hier een 4 of 6 ligt. Ligt er een 4, dan plaats je deze op de 5. Dan moet je op zoek naar een 3 of 5 etc.

De kaarten die open liggen mogen gebruikt worden en alleen als de dichte kaarten geen open kaarten meer aanraken, mogen deze ook opengedraaid worden. Wanneer je geen kaart kunt kiezen uit het speelveld, dan kun je een kaart omdraaien van de stapel.

Het spel is afgelopen als alle kaarten van het speelveld zijn weggespeeld. Dan heb je overigens gewonnen. Je kunt ook verliezen, wanneer de stapel met kaarten weggespeeld is en er nog steeds kaarten op het speelveld liggen. 

Tips om het spel uit te spelen

Ben je bekend met het spel en wil je de win kans verhogen? Dan helpen we je natuurlijk graag met een aantal tips.
Tip 1 Maak reeksen
Voordat je een kaart neerlegt kun je de kaarten in het speelveld bekijken. Als je ziet dat je een reeks van 3 naar de boer kunt maken, dan kies je voor deze reeks. Let op dat er ook kaarten weer open gedraaid worden. Zorg dus elke keer op een slimme keuze. Je kunt namelijk ook van hoog, naar laag en weer naar hoog etc. 
 
Tip 2 Gesloten kaarten open maken
Zorg dus dat je de gesloten kaarten zo snel mogelijk kunt omdraaien. Als je gegeven moment moet kiezen uit twee dezelfde kaarten, neem dan de kaart zodat een dichte kaart ook omgedraaid kan worden. Het is een kwestie van de goede reeks maken en daarvoor heb je deze kaarten ook nodig.
 
Tip 3 Onthoud kaarten
Zorg dat je van te voren weet welke kaarten er liggen, de open gedraaide dan. Als je bezig bent en een nieuwe kaart tevoorschijn komt, moet je eigenlijk direct weten welke kaart het gunstige is. 
 
Hopelijk kun je nu verder met een potje TriPeaks, wij gaan er in ieder geval een paar spelen. Het kan overigens ook tegen andere mensen gespeeld worden. Door de tijd op te nemen of kijken wie het het slechtst doet. Let hierbij wel op dat het lot bepaald of je kaarten gunstig komen te liggen of 
niet, maar dat weet je pas naderhand! 
 
Veel plezier met spelen en geniet ervan!

Lees meer