Woordpuzzels

In de tijd dat een mens groeit, groeit ook het brein en de woordenschat. Op school begin je vaak met het maken van woordzoekers en rebussen. Later zal dit weer uitgebreid worden naar kruiswoordpuzzels om de algemene kennis flink te verbeteren. Door de taal te combineren met puzzels, kan een brein zich relatief goed ontwikkelen. Daarom vinden we het belangrijk om puzzelen te stimuleren. Het is leuk en leerzaam!

Het verhogen van productiviteit

Wanneer het brein veel gebruikt wordt voor dezelfde aspecten, zijn puzzels een ideale manier om de hersenen te resetten. Als er na het werk of tijdens het werk even kort tijd gemaakt wordt voor een puzzel, verander je de hersenactiviteit op een manier waardoor ze daarna weer volledig gebruikt kunnen worden voor jouw werkzaamheden. Dit verhoogt uiteindelijk de productiviteit en hersenen worden op meer aspecten gebruikt. Dit zorgt ervoor dat er een lager stressgehalte is en dat je uiteindelijk ook gezonder voor de dag komt!

 

Woordpuzzels helpen voornamelijk met gedachtes verzetten en denken over algemene zaken. Zoeken naar woorden helpt met je woordenschat en met het verplaatsen van gedachtes. Als je je volledig focust op een woord, dan vergeet je op dat moment even alles om je heen. Het voordeel op lange termijn is dat je kennis hebt over verschillende aspecten. Nu kun je de kerstquiz met de familie zeker killen!

In de blogs vind je verschillende varianten van woordpuzzels met daarbij tips en uitleg! Onthoudt altijd om plezier te hebben tijdens het spelen en ondertussen is het leerzaam ook. Win win situatie!

Lees meer