Puzzel: alles over de verschillende puzzels!

Het maken van puzzels heeft een gezonde invloed op het lichaam en met name op het brein. Van jongs af aan worden puzzels ingezet om een motorische ontwikkeling te ondergaan. Dit geldt overigens niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Uit verschillende onderzoeken komt naar voren dat door te puzzelen een mens meer ruimtelijk inzicht creëert. Voor kinderen is dit het herkennen van verbanden, kleuren en vormen. Voor volwassenen gaat dit nog een stap verder, door de algemene kennis vergroten, verbanden te leggen en reeksen op te lossen.

Leerzaam puzzelen

Bij puzzelen zijn factoren als geduld, concentratie en doorzettingsvermogen zeer belangrijk. Het uitdagen van jezelf om het brein te gebruiken om een oplossing te genereren, zodat je in staat bent een puzzel op te lossen. Er wordt daarbij ook gewerkt aan de hand oog coördinatie. Dus het brein wordt op meerdere basis facetten als visueel waarnemen en de cognitieve en motorische ontwikkeling. Naast dat het leerzaam is, is het ook nog eens leuk!
 
In de blogs vind je verschillende uitleg en tips over puzzels. Onthoud altijd dat het leerzaam en plezierig moet blijven! 

Lees meer